flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОГОЛОШЕННЯ для учасників судового процесу

15 березня 2019, 14:02

ОГОЛОШЕННЯ

для учасників судового процесу

 

Відповідно до наказу ДСА України від 22.12.2018 № 628 “Про проведення тестування підсистеми “Електронний суд” у місцевих та апеляційних судах розпочалась експлуатація підсистеми ‘Електронний суд” у тестовому режимі, з метою забезпечення обміну електронними документами між судами та учасниками судового процесу.

Зважаючи на вимоги розділу XI Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 р. № 30 (в редакції від 02.03.2018 р. № 17 зі змінами) приймання та реєстрація процесуальних документів повинні здійснюватись з офіційних електронних адрес (Електронних кабінетів), які учасники судового процесу мають створити в Електронному суді, розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua. В якості допомоги під час реєстрації офіційної електронної адреси рекомендуємо попередньо переглянути відеоінструкцію з покроковим алгоритмом дій, розміщеної за посиланням: https://id.court.gov.ua.    

Одночасно звертаємо вашу увагу на необхідність отримання власного електронного цифрового підпису, оскільки, відповідно до п.2 ч.8 ст.14 ЦПК України подання процесуальних та інших документів, вчинення інших процесуальних дій в електронній формі виключно за допомогою ЄСІТС, можливе лише з використанням власного електронного цифрового підпису.

З урахуванням викладеного, повідомляємо всіх  користувачів судових послуг, в тому числі й тим, яких законом не зобов’язано реєструватись в підсистемі “Електронний суд”, що документи необхідно подавати за допомогою Електронного кабінету. Суди приймають надіслані електронні документи з використанням власного електронного цифрового підпису як оригінали документів.

Будь-яка реєстрація та обробка процесуальних документів надісланих учасниками процесу на електронну адресу Гусятинського районного суду з електронної пошти з доменним іменем “@mail.gov.ua” або з будь-яких інших доменних імен, не з електронних адрес (Електронних кабінетів), створених в ЄСІТС, з 15 квітня 2019 року судом здійснюватися НЕ БУДЕ.