flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

02 червня 2021 року до Гусятинського районного суду завітали на оглядову екскурсію учні 5-Б класу ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин

03 червня 2021, 10:05

02 червня 2021 року до Гусятинського районного суду завітали на оглядову екскурсію учні 5-Б класу ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин з класним керівником Стебелецькою У.А. У залі судових засідань, куди були запрошені школярі, їх зустріла суддя-спікер Цвинтарна Т.М., яка в доступній для дітей формі розповіла про діяльність суду, основні принципи судочинства, роль суду у житті країни, завдання, які покладені на судову гілку влади.

Учні почули про те, як організовуються та проводяться судові засідання, хто у них приймає участь, які права мають сторони та як ухвалюються рішення. Суддя-спікер розповіла школярам, що потрібно зробити, аби у майбутньому стати служителем Феміди, закликала не скоювати протиправних дій та бути законослухняними громадянами.
Відповідаючи на запитання дітей, суддя-спікер Тетяна Миколаївна розповіла про особливості розгляду справ різного судочинства. Діти з цікавістю слухали та спілкувалися, ставили багато запитань на які отримували кваліфіковані відповіді.
Під час екскурсії учні мали змогу оглянути зал судових засідань, зробили фото з символами судової влади – мантією, нагрудним знаком судді та молоточком.
Школярі покидали приміщення суду сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.