flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Укрпошта": модернізація послуг з 1 липня

30 травня 2023, 11:08

Згідно з Законом України "Про поштовий зв'язок", який набув чинності з 25 травня 2023 року, "Укрпошта" націлена на спрощення лінійки послуг поштового зв'язку. 

Зручність використання відправлень клієнти відчують уже під час реєстрації посилки, листа чи дрібного пакета в "Особистому кабінеті", що скорочує час на перебування у відділенні.

Серед нововведень буде скасування бандеролей, впровадження легалізації поштоматів для "Укрпошти" та дозвіл на використання електронних марок.

Закон визначає список універсальних послуг, граничну вартість яких встановлює держава, а саме: внутрішніх простих і зареєстрованих листів без оголошення цінності (рекомендованих) масою до 50 грамів та поштові картки. Також встановлюється фіксована кількість універсальних послуг, які надаватиме призначений поштовий оператор. Він не отримуватиме компенсацію за надання універсальних поштових послуг, але буде зобов'язаний надавати їх по всій території країни.

В "Укрпошті" вважають, що новий закон створює підґрунтя для впровадження нових послуг, пов'язаних з IT-технологіями, зокрема, нових способів оплати та способів доставки відправлень.