flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронний суд: Обмін даними між судом та учасником судового процесу

13 лютого 2024, 15:23

ДП ІСС "Електронний суд" на своїй сторінці у Facebook пояснює особливості обміну даними між судом та учасником судового процесу.

Електронні примірники документів по справах, які були створені в Автоматизованій системі документообігу суду (АСДС), та прикріплені до них скановані матеріали (файли), передаються до бази даних «Електронного суду» в автоматичному режимі за наступним маршрутом: 

АСДС → Центральна база даних →Електронний суд.

З комп’ютерної програми «Д-3» до електронного кабінету користувача Електронного суду передаються наступні типи електронних примірників документів по справі:

1) реєстраційна картка вхідного документу;

2) реєстраційна картка вхідної електронної пошти;

3) протоколи автоматизованого розподілу справи (повторного, визначення слідчого судді тощо);

4) судові рішення;

5) документи, що переведені до технологічного статусу «Оригінал»;

Для електронних примірників документів, які створювались в АСДС за допомогою текстового редактора, при переведенні до технологічного статусу «Оригінал» формується відповідна HTML-форма. Така форма завантажується до відповідного файлового сховища, з якого відбувається її вивантаження при відкритті документу в електронному кабінеті.

Таким чином, помилка «Документ у процесі завантаження…» може виникати внаслідок технічних недоліків у процесі вивантаження HTML-форми відповідного документу зі сховища або її відсутності в останньому.

Для документів за типом «Реєстраційна картка вхідного документу» та «Реєстраційна картка вхідної електронної пошти» реалізовано їх збереження як у звичайному режимі, так і в режимі «Зберегти з відправкою до ЕС».

У випадку збереження вказаних карток у звичайному режимі системою НЕ ФОРМУЄТЬСЯ HTML-форма останньої, а відтак, в електронному кабінеті такі картки не матимуть структурованого вигляду при її відкритті. Натомість, якщо до такої картки прикріплено більше одного файлу, то при їх відкритті буде відображатись перший прикріплений файл, а решта прикріплених файлів будуть доступні у підрозділі «Додатки» нижче відкритого документу, до якого вони були прикріплені.

Таким чином, якщо вказані картки збережені у звичайному режимі та не містять жодного прикріпленого файлу, при їх відкритті в кабінеті буде відображатись повідомлення «Файли-додатки не прикріплено».

У випадку збереження вказаних карток в режимі «Зберегти з відправкою до ЕС» системою СФОРМУЄТЬСЯ HTML-форма останньої, а, відтак, в ЕКЕС такі картки матимуть структурований вигляд при її відкритті.

Прикріплені матеріали (файли) до електронних примірників, у тому числі які мають сформовану HTML-форму, будуть доступні в кабінеті у підрозділі «Додатки» нижче вікна перегляду документу, до якого вони були прикріплені.

Державне підприємство «Інформаційні судові системи»