flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати опитування 15.08.2012р.

21 серпня 2012, 14:58
         Згідно з рішенням Ради суддів України 15 серпня у всіх апеляційних і місцевих судах проведено анонімне опитування громадян – відвідувачів суду, метою якого була оцінка стану незалежності, неупередженості правосуддя та доступності його для населення, а також отримання інформації для розроблення рекомендацій до вдосконалення діяльності судів.
В Гусятинському районному суді Тернопільської області у цьому заході взяли участь 18 осіб.
Громадянам були запропоновані анкети  для заповнення.
         Опитування показало, що громадяни задоволені тим, як до них ставляться судді, їхня поведінка ввічлива й коректна, а саме 17 із 18 вказали позитивну відповідь “так” та “скоріше так”, що у відсотковому співвідношенню становить 94 % від загальної кількості опитуваних осіб. 17 із 18 осіб вказали, що працівники апарату суду ставляться до відвідувачів суду коректно та ввічливо, а це 94 % від усіх опитуваних осіб. Схвально оцінено інформування про місця та час проведення судових засідань, наявність зразків необхідних документів, а також наявність потрібної інформації в Інтернеті, надання працівниками суду необхідних консультацій, а саме 13 із усіх опитуваних вказали, що вони задоволені якістю та доступністю інформації для відвідувачів суду, тобто 72 % відвідувачів суду, які взяли участь у опитуванні, дали схвальні відгуки. Таку ж саму статистику вони показали і відносно ефективності організації роботи суду (13 із 18 опитуваних дали оцінку “відмінно”).
          Відносно нищими є показники відповідей відвідувачів суду, щодо зручностей умов перебування громадян в суді – 12 із 18 вказали, що їх задовольняє зручність умов перебування в суді, що становить 67 % від загальної кількості опитуваних .
         17 % респондентів висловили сумніви в незалежності та неупередженості суду, 78 % були задоволені розглядом справ та впевнені у справедливості судового розгляду та одна особа не могла дати відповідь на дане запитання, що становить 5 %.
       Дані опитування уважно аналізуються керівництвом суду і будуть максимально враховані у подальшій організації його роботи.
 
Вик. Завадська М.Б.
Тел.2-29-55